درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/01 - 12:46:5 FA | AR | PS | EN
بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت            تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست            آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه            امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند             داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است            






تاریخ نشر: 1393/11/20 - 12:42:3
تعداد بازدید: 1341
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

رایزن فرهنگی ایران در افغانستان:
رهبری جامع، حضور مردم و انگیزۀ مبارزه، سه رکن پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود
رهبری جامع، حضور مردم و انگیزۀ مبارزه، سه رکن پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود

به مناسبت فرارسیدن سی وششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، خبرگزاری انصار مصاحبه‌ای را با آقای ناصر جهان شاهی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان انجام داده است که به جهت پرمحتوا بودن سخنان ایشان، پیشنهاد میشود تا خواندن آن را از دست ندهید:


با تشکر از اینکه وقت خودتان را به ما دادید و با تبریک به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران خدمت شما و ملت مسلمان و مؤمن ایران، لطفا بفرمائید دلایل قیام ملت ایران چه بود و چه باعث شد تا چنین انقلابی را بوجود بیاورند؟

بسم ا...الرحمن ارحیم. الحمد ا... رب العالمین.

 بنده هم به نوبه خودم سی وششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را به ملت شریف و سربلند افغانستان تبریک و تهنیت عرض میکنیم. انشاا... که دو ملت دوست و برادر و سربلند ایران و افغانستان  در سایه دوستی و محبت در مسیر سعادت گام بردارند.

ملت ایران در 36 سال پیش دست به قیامی زد که این قیام توانست هم در درون جامعه ایران تحول ایجاد کند و هم در عرصه منطقه و بین الملل بستر ساز تحولات پایه‌ای و اساسی  در حرکت ملت‌ها به سمت سعادت و سربلندی باشد.  از اینکه چرا ملت ایران دست به قیام زد، میتوان به چند شاخصه اصلی اشاره کرد. یکی از شاخص‌های اصلی قیام مردم ایران در خطر دیدن ارزشهای دینی به عنوان یک کشور اسلامی بود که توسط رژیم منحوط پهلوی تمامی ارزشهای دینی ملت سربلند ایران به بازی گرفته شده بود. و با ادعای حرکت به سوی تمدن تمام مبانی دینی و اسلامی ملت را زیر پاگذاشته بودند. شما میبینید از زمانی که رضاشاه حاکمیت را در دست گرفت کشف حجاب در ایران محقق شد، جوانان و مردم ایران به سوی فساد و منکرات سوق داده شدند؛ در کنار آن برای مساجد و منابر محدودیت ایجاد شد و فرهنگ دینی به سمت کمرنگی حرکت میکرد.

نکته دوم گسترش فساد و منکرات در حد اعلا بود. به دلیل اینکه حاکمیت رژیم منحوت پهلوی تلاش میکرد با گسترش فساد و مصرف گرایی در جامعه مبانی حاکمیتی خودش را در کشور تثبیت بکند. در کنار آن شاخصه‌ای اصلی تری که برای مردم تعیین کننده بود، این بود که دولت رژیم ستم شاهی هیچ گونه استقلالی را در تصمیم گیری برای خودش قائل نبود؛ به این معنا که حاکمان دولت‌های رژیم ستم شاهی، همۀ شان دست نشاندۀ قدرت‌های استعماری بودند و عملا کشور ایران را بعنوان ژاندارم دول خارجی در منطقه تعریف کرده بودند، و این برای ملت ایران بسیار دردناک و زننده بود؛ ملتی که خود دارای یک تمدن بزرگ و قدرت بزرگ در جهان بود به نوعی مستعمره دول خارجی خصوصا امریکا و انگلیس قرار بگیرد، اینها همه دست به دست هم داد تا ملت ایران با رهبری حضرت امام خمینی (رضوان اله تعالی علیه) که ندای آزادی ملت را بر مبنای اسلام سر داد، دست به قیام بزنند و با حضور تمام عیار و وحدت آفرین اقشار مختلف مردم در صحنه، انقلاب خودشان را به پیروزی برسانند و رژیم منحوس پهلوی را سرنگون کنند و جمهوری اسلامی ایران را شکل بدهند.

بعضی جاها قیام صورت میگیرد، اما به ثمر نمی رسد و قیام ناقص میماند، اما در ایران مردم با دست خالی قیام کردند و پیروز هم شدند، شما عوامل پیروزی انقلاب اسلامی ایران را در چه میبینید؟

عوامل پیروزی انقلاب و قیام مردم ایران را در سه نکته میتوانیم خلاصه کنیم: نکته اول انگیزۀ مبارزه بود. به این معنا که ملت ایران انگیزۀ مبارزۀ خودش را حاکمیت اسلام قرار داد و استفاده از ظرفیت دین مقدس اسلام به عنوان دین جامع که میتواند هدایتگر قیام و حرکت مردم باشد، از این جهت میبینید شعار مردم شعار ا... اکبر بود و شعار ملت ایران تحقق ارزشهای دینی بود، فلذا اسلام محور مبارزه قرار گرفت.

نکتۀ دوم حضور همه جانبه و وحدت آفرین ملت ایران در صحنۀ قیام بود. به این معنا بود که تمام اقشار مختلف ملت ایران، اعم از تنوع‌های مذهبی، اعم از تنوع‌های قومی و صنفی و حتی از تنوع‌های دینی و جنسیتی، همه در کنار هم قرار گرفتند، زنان و مردان، کوک و بزرگ و پیر و جوان همه در کنار هم قرار گرفتند و با مشت محکم علیه رژیم منحوس پهلوی وارد مبارزه شدند. این یکی از شاخصه‌های بیبدیل هر ملت است که ملت، به قدرت تحول آفرینی خودش اعتقاد پیدا کند و با حضور در صحنه بتواند تصمیم خود را بر ارادۀ سیاستمداران تحمیل کند.

نکتۀ سومی که میتواند بسیار تعیین کننده باشد، رهبری و زعامت جامعه هست. در انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی در کنار ویژگی‌های شخصی که داشتند، توانست با استفاده از ظرفیت دین خود را به عنوان یک رهبر جامع و مانع خود را برای هدایت انقلاب برای مردم معرفی کنند. از این جهت این چنین رهبری که ویژگی‌های خاص خودش را داشت که توانست در قلوب مردم ایران جای بگیرد و با بهره گیری از ظرفیت دین جامعه را هدایت بکند و توانست انقلاب را به پیروزی برساند. همین سه عامل که عوامل پیروزی انقلاب اسلامی بود تا امروز عامل استمرار، عامل پایداری نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و انشاا... خواهد بود.

کشور ایران قبل از انقلاب چی نداشت که حالا دارد، بعد از انقلاب ایران چی بدست آورد؟

ایران قبل از انقلاب اسلامی در حوزۀ فرهنگی کشور مصرف کنندۀ تولیدات فرهنگی دنیای غرب بود و خود هیچ جایگاهی در عرصه تولید فرهنگی محسوب نمی شد. در حوزۀ اقتصادی ایران قبل از انقلاب یک کشور مصرف کننده بود، ما در گذشته ظرفیت‌های اقتصادی خیلی خوبی را داشتیم، اما به دلیل سیاست‌های غلط اقتصادی حاکمیت رژیم پهلوی عملا ظرفیت‌های اقتصادی ایران از بین رفت و ایران تبدیل شد به یک کشور مصرف گر و فقط صادر کنندۀ نفت. و لذا میبینید که اقتصاد ایران قبل از انقلاب اسلامی متکی به نفت بود و معمولا همۀ محصولات در حوزۀ‌های مختلف به ایران وارد میشد. در حوزۀ سیاسی ایران یک کشور وابسته محسوب میشد، یعنی در تقسیم بندی دول در عرصه آن زمان جهان، ایران جزء بلوک غرب و ژاندارم امریکا در منطقه حساب میشد و مطیع محض امریکا قلمداد میشد و میدانید که امریکائیها امکاناتی را به ایران میدادند که ایران بتواند کنترل کنندۀ حوزۀ  خاورمیانه باشد در راستای سیاست‌های امریکا.

در حوزۀ اجتماعی فاصله‌های طبقاتی در حد بالای وجود داشت، فساد، فحشا، منکرات، بیعدالتی و حمایت خاندان سالاری خاندان رژیم پهلوی در حوزۀ اجتماعی در ایران بیداد میکرد، معمولا همه ثروت‌ها مخصوص عده‌ای خاص از خاندان پهلوی بود و عموم مردم در قالب رعیت باید خدمتگذار آن خاندان میبودند. و هیچ کدام از ملت در مسیر سعادت و رفاه به مفهوم واقعی در مسیر حرکت نبود. انقلاب اسلامی سبب شد که امروز ما شاهد باشیم که در همین حوزه‌ها را اگر نام ببریم، ایران اسلامی به برکت انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگی خود مولد است و تولید کننده است. حالا در حوزۀ فرهنگی ما اگر بخواهیم مثال بزنیم فقط در حوزه تحصیلات عالی ما قبل از انقلاب حد اکثر 80 هزار دانشجو داشتیم، اما امروز بالای 5 میلیون دانشجو در سطوح مختلف تحصیلی در ایران تحصیل میکنند. ما در گذشته معمولا مصرف کننده تولیدات علمی بودیم، اما امروز جمهوری اسلامی ایران سهم 2 درصدی تولید علم را در جهان دارد. در حوزۀ فرهنگی حالا ایران خود مولد فرهنگ و تمدن مشرق زمین است. امروز ما در حوزۀ سینما تولید کننده فیلم‌های معناگرا، ارزش گرا و استفاده از ظرفیت هنر برای تقویت ارزشهای انسانی و اسلامی مردم جهان هستیم. شما میبینید که الان یک فیلم سینمایی یا سریالی مانند حضرت یوسف چقدر میتواند در بین ملت‌ها جایگاه خودش را باز کند. ما به تعبیری بخشی از بزرگان در این حوزه، توانستیم از هنر استفاده کنیم برای انتقال پیام‌های ارزش گرا به جوامع، بدون پرداختن به ابتذال. خوب این از هنرهای انقلاب اسلامی بود که در حوزۀ فرهنگ توانست این را محقق کند. در حوزه سواد ما حداکثر در زمانی که انقلاب پیروز شد عدد با سوادهای ما بالای 35 درصد بود، اما ما در حوزه افراد واجب التعلیم بالای 90 درصد عرصه سواد را در جمهوری اسلامی ارتقا دادیم. ما در حوزۀ فرهنگی ارتقای جایگاه زن مسلمان در انقلاب اسلامی توانستیم زن را در عرصه سیاست در عرصه فرهنگ در عرصه اجتماع به شکل آبرومندانه با حفظ شئونات دینی خودش وارد کنیم و امروز جایگاه زن مسلمان در جایگاه رفیع قرار دارد و ما میتوانیم بگویم همین امروز که در خدمت شما هستیم، بیش از 50 درصد ظرفیت دانشگاه‌های ما را زنان و بانوان پر کردند و در حوزۀ تحصیلات تکمیلی هم نقش تعیین کنندۀ را دارند.

در حوزۀ تقید به دین و احیای ارزشهای دینی امروز دوست و دشمن اعتراف میکنند که جمهوری اسلامی، اسلام ناب را در مسیر تحقق آن گام بر میدارد که این اسلام ناب هم پرهیز از افراط گرایی میکند، هم دوری میگزیند از تفریط گرایی؛ یعنی به تعبیر حضرت امام خامنه‌ای نه اسلام امریکایی که فقط نامی از اسلام باشد و نه اسلام افراطی که با حرکت‌های خشن و با تقویت خشونت گرایی ملت‌ها را به اسلام بدبین کنند؛ بلکه اسلام توأم با دوستی، محبت، صلح، برادری و اخوت اسلامی را با حفظ ارزشهای دینی به عنوان یک تفکر عزتمدار در جهان مطرح کرده و مولد آن است.

در حوزۀ سیاسی الان دوست و دشمن اعتراف میکنند، مستقل ترین کشور در جهان کنونی جمهوری اسلامی است که بر اساس مصلحت، حکمت و منافع خود تصمیم میگیرد و بر آن اساس حرکت میکند و هیچ مقطعی تابعیت مطلق حاکمان بیرونی و حکومت‌های استعماری را نپذیرفته و نخواهد پذیرفت. ایران حالا به عنوان یک قدرت منطقه‌ای در عرصه‌ای بین الملل مدافع حقوق انسانی، مدافع حقوق و ارزشهای اسلامی و مدافع عزت و سربلندی ملت‌هاست.

در حوزۀ اقتصادی حالا جمهوری اسلامی با همۀ تحریم‌های که بر او تحمیل کردند، اما میبینید که خود آنها دشمنان انقلاب، اعتراف میکنند که تحریم‌ها نتوانسته است ملت ایران را بشکند و وادار به تسلیم کند. خوب این ناشی از این است که ما در حوزۀ اقتصادی توانستیم به استقلال مناسبی دست پیدا بکنیم و با استفاده از ظرفیت‌های بومی تولیدات خیلی ارزشمندی را داشته باشیم که شما میبینید ما در گندم در مایحتاج عمومی مان حالا توانستیم خودمان را به خودکفایی برسانیم. حالا یکی از کشورهای تولید کننده و صادر کننده به سایر ممالک هستیم. ما امروز شاهد این میتوانیم باشیم که بیش از 50 میلیارد دالر صادرات غیر نفتی داریم که این صادرات غیر نفتی مبین پویایی اقتصاد ملت ماست. و این حاصل نشده است جز به برکت خود اتکایی و اعتماد به نفسی که انقلاب اسلامی توانست در ملت ایران به وجود بیاورد.

در حوزه دست یابی به فناوری‌های پیشرفته، در گذشته ایران هیچ جایگاهی نداشت. معمولا ما در تجهیزات نظامی و در صنایع پیشرفته واردکننده بودیم؛ اما امروز شما شاهد هستید که به همین مناسبت سی وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، پنجمین ماهوارۀ جمهوری اسلامی را هم در فضا پرتاب کردیم و در مدار زمین قرار دادیم. خوب این مبین این است که جوانان ایرانی هم از زن و مرد توانستند که این خود اتکایی و این اعتماد به نفس را پیدا کنند و در صنایعی ورود کنند که این صنایع خط قرمز دنیای استعماری بود. امروز ملت ایران با افتخار توانسته است اتم را بشکافد و در مسیر صلح آمیز از آن استفاده کند. امروز ملت ایران و جوانان ایران توانستند به برکت انقلاب اسلامی اولین کشور اسلامی باشند که موجود زنده به فضا پرتاب کردند و در جایگاه و یا بهتر بگوییم در باشگاه کشورهای فضایی وارد شدند. خوب اینها نمونه‌های است از تغییراتی که انقلاب اسلامی توانست به ارمغان بیاورد و کشور ایران را که یک کشور مصرف کننده و یک کشور وابسته و یک کشور متکی به دیگران بود تبدیل کند به یک کشور مستقل، مقتدر و دارای فناوری‌های پیشرفته که تأثیر گذار در عرصه داخلی، منطقه‌ای و بین المللی است.

در اکثر کشورهای که طی سالهای اخیر مردم آنها قیام کردند، متأسفانه قیام آنها با شکست مواجه شد، با توجه به همین عوامل گفته میشود در این قیام‌ها خلاء رهبری وجود داشت، ممکنه شما به نقش رهبری در قیام مردم ایران بیشتر بپردازید.

به نکته بسیار مهمی اشاره فرمودید. به تعبیر ما رهبری نخ تسبیحی است که دانه‌های تسبیح را بهم دیگر متصل میکند. شما وقتی که انگیزۀ الهی را داشته باشید، حضور مردم را داشته باشید، اما رهبری شایسته نداشته باشید، خوب دشواری‌های فراوانی متحمل خواهید شد. این رهبری هم باید از دو شاخصه عمده برخوردار باشد: 1- در حوزه‌ای ویژه گی‌های فردی شایستگی خودش را به اثبات رسانده باشد. 2- آن رهبر خود معتقد به مبارزه و معتقد بر آن اگیزۀ مبارزاتی باشد. از این جهت است که میبینید امام خمینی به عنوان رهبر انقلاب اسلامی و بعد از ایشان حضرت امام خامنه‌ای به عنوان رهبر فعلی انقلاب اسلامی این دو ویژگی را در درون خودشان محقق کردند و توانستند در قلوب ملت خود و سایر ملت‌ها جایگاه خودشان را تثبیت بکنند و به عنوان رهبر امت اسلامی شناخته شوند. حالا ویژگی‌های شخصیتی و فردی بخش اولش علم داشتن است، بخش دومش ساده زیستن است، بخش سوم آن عبادت پذیر و مطیع بودن بندگی خداست که باید در رهبر وجود داشته باشد. و از همه مهمتر مردمی باشد. خوب امام اگر در سیرۀ زندگی امام شما مراجعه بکنید اینها را کاملا احساسا میکنید. امام یک مرجع تقلید بود. امام یک انسان عالم به دین و آگاه به سیاست جهانی بود. ما خیلی از علما را داریم، عالم به دین اند، اما آگاه به سیاست جهانی ممکن است نباشند؛ امام انسانی بود که عالم به دین و آگاه به سیاست جهان بود. امام انسانی بود که خود را در درون مردم میدید و برای مردم خودش را وقف کرده بود. امام هیچ تفاوتی بین خود و مردم احساس نمی کرد. در فرمایشات امام داریم که امام همیشه میگفت که به من رهبر نگویید به من خدمتگذار بگویید. این ویژگی میتواند در همۀ ملت تأثیر خودش را داشته باشد. امام بسیار ساده زیست بود. وقتی که امام مسؤولیت رهبری را برعهده گرفتند و وقتی که دارفانی را وداع گفتند، لیستی که از ثروت ایشان به مردم منتقل شد نه تنها اضافه نشده بود که آنچه داشته هم در مسیر مبارزه خودش مصرف کرده بود. امام ساده زندگی میکرد. امروز شما هر کسی که از کشورهای مختلف به خانۀ امام مراجعه میکند میبیند که این خانه، خانه‌ای یک رهبر نمی تواند باشد، اما امام این ویژگی را داشت.

در حوزۀ اعتقاد به مبارزه هم به همین شکل، امام اسلام را به عنوان دین مبارزه در درون قلب خودش یقین پیدا کرده بود، فلذا میبینید، وقتی امام اسلام را به عنوان دین مبارزه قرار میدهد و در اسلام هم خودش را بندۀ خدا قلمداد میکند از روزی که حتی قدرت در دست او نبود میگوید غرب... هیچ غلطی نمی تواند بکند تا روزی که قدرت هم در دست او بود، همین شعار را میداد. امام میگفت که ملتی که شهادت دارد اسارت ندارد، چون غایت یک انسان مسلمان، گرویدن و اتصال به خدای متعال هست. پس نمی تواند اسارت و ذلت و بندگی دیگران را بپذیرد. امام یقین به مبارزش داشت و در این مبارزه یقین داشت که اسلام میتواند پاسخگوی تمام نیازهای مبارزاتی او باشد و در این مبارزه هم یار و یاور اساسی او خداوند متعال هست. از این جهت است که این‌ها را در کنار هم قرار داد و حضرت امام خامنه‌ای هم امروز با همین ویژگی‌ها در همین مسیر حرکت کردن‌ها و به عنوان یک رهبر در جامعه نقش پایه‌ای و اساسی ایفا میکند و میتواند همین روح سادگی را به ملت خودش تزریق کند، میتواند همین وحدت و همین انگیزه را به ملت خودش تزریق کند. از این جهت، ملتها برای قیام در کنار این که باید انگیزه داشته باشند و در کنار این که باید وحدت داشته باشند، نیازمند چنین رهبرانی هستند تا بتوانند در مسیر سعادت خودشان حرکت کنند. انشاا...

انقلاب اسلامی ایران چه پیامی برای دیگر کشورها داشت، آیا انقلاب برای دیگر کشورها مخصوصا کشورهای همسایه که اکثرا در آن زمان تحت سلطه قرار داشتند، با توجه به اینکه حضرت امام خمینی رحمت اله علیه بین کشورهای اسلامی مرزی قائل نبودند، در آن زمان پیام انقلاب ایران به دیگر کشورها مخصوصا کشورهای اسلامی چه بود؟

شما ملاحظه میکنید انقلاب اسلامی در کنار اینکه توانست ملت ایران را متحول کند، همین تفکر را هم به جهان عرضه کرد. عرضه این تفکر هم این بود که ملت‌ها یا انسان‌ها میتوانند با عزت و با حضور خود در مسیر سعادت خود حرکت بکنند. از این جهت است که تفکر انقلاب اسلامی تفکر عزتمداری است، یعنی‌ای انسانها شما آزاد آفریده شدید و باید آزاد در مسیر سربلندی خود حرکت کنید و خود را به کمال برسانید. از این جهت است وقتی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید این تفکر به جهان عرضه شد، خیلی از تشنه گان عزت و سربلندی این پیام را درک کردند و در مسیر عزت شان شروع به حرکت کردند. شما امروز شاهد هستید به برکت این پیام و این تفکر الهی اکنون در خیلی از کشورهای اسلامی ملت‌ها علیه وابستگان قدرت‌های استعماری دست به قیام زدند. عزت خودشان را فریاد زدند؛ حالا ممکن است که در مسیر مواجه با مشکلاتی شده باشند، اما جریان بیداری اسلامی توانست با الهام از پیام و تفکر انقلاب اسلامی در کشورهای اسلامی به شکلی خاص و در کشورهای غیر اسلامی به شکل عام طنین انداز شود و فرصت ایجاد کند برای انسانها تا در مسیر عزت و سربلندی حرکت کنند. از همین جهت است که امروز شما شاهدید که قدرت‌های استعماری گفتمان شان را از گفتمان اینکه دین شایستگی هدایت جامعه را ندارد، تغییر دادند و میبینید که با گسترش اسلام هراسی و تبلیغات سوئی که علیه اسلام میکنند مردم را با گسترش افراطگرایی در حوزۀ دینی نگران میسازند تا مردم به سمت اسلام نگروند، چرا که انقلاب اسلامی اثبات کرد که اسلام هم در تئوری، هم در عمل میتواند و شایستگی دارد که هدایت جوامع را به سمت فلاح و رستگاری به دست بگیرد و این امکان پذیر است که ملت‌ها خود اراده کنند. از این جهت است که دشمنان اسلام در صدد بدنام کردن اسلام با افراطگرایی و با تفریط گرایی هستند تا مخاطبین رجوع به اسلام کمرنگتر شوند که قطعا این نخواهد شد و آینده از آن اسلام عزیز است، به برکت همان تفکر الهی که امام و رهبر فرزانۀ امروز انقلاب اسلامی توانست آن را به جهان عرضه کند و ملت‌های تشنه از او پند بگیرند، الگو بگیرند و در مسیر عزت و سربلندی شان انشا ا.. حرکت بکنند.

پیام انقلاب اسلامی ایران چه بود؟

پیام انقلاب اسلامی اساسی ترین آن همین بود که اسلام توانایی تأمین زندگی دنیا و آخرت مردم و پیروان خودش را دارد چون به عنوان دین خاتم است. این زمانی مطرح بود که وضعیت جهان این بود که اساسا دین را افیون جامعه قلمداد میکردند. فلذا اگر هم بحث دینی بود میگفتند فردی است. اما انقلاب اسلامی این پیام را صادر کرد که دین برای هدایت بشر آمده است. اسلام آمده است تا انسان را به کمال برساند. این کمال هم در حوزۀ فردی است و هم در حوزۀ اجتماعی است. فلذا اساسی ترین پیام انقلاب اسلامی بازگشتی به هویت دینی بر اساس دین مقدس اسلام بود. که محقق هم شد الحمدا...

نکته دوم این بود که انسانها که وقتی کنار هم جمع میشوید، میشوید ملت، شما توانایی تغییر دارید. شما قدرت بلامنازع برای تعیین حاکمیت و تعیین سرنوشت خود هستنید. هیچ ملتی نیازمند ارباب برای تعیین سرنوشت خودش نیست. همه ملت‌ها شایستگی دارند که برگرفته از آن ایدئولوژی خود در مسیر تعیین سرنوشت خودشان حرکت کنند. انقلاب اسلامی این پیام را به جهان منتقل کرد که قدرت در دست ملت است.

نکته سوم این است که به ملت‌ها این را گوش زد کرد که اگر میخواهید قدرت مند شوید باید وحدت داشته باشید. باید منسجم باشید. باید تنوع‌ها را تبدیل به اختلافات نکنید. تنوع‌ها در هر جامعه و در بین هر ملتی لازم و ضروری است، چرا که خداوند متعال خود تسریع میکند که ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم، به دسته‌های مختلف تقسیم کردیم تا نسبت به همدیگر معرفت پیدا کنید؛ اما توجه کنید شایسته ترین شما با تقوا ترین شما است.

انقلاب اسلامی این را به جهان عرضه کرد که ملت‌ها زمانی قدرت مند میشوند که منسجم باشند، متحد باشند، همه با هر تنوعی که درشان وجود دارد، در کنار هم و دست دردست هم قرار بدهند، میتواتنند قدرت مند شوند و میتوانند سرنوشت خود را در دست بگیرند، میتوانند با دوستی و محبت کنار هم زندگی کنند. این پیام‌های پایه‌ای بود؛ اما یک موردی که تعیین کننده باشد که من میتوانم اکنون اضافه کنم این است که انقلاب اسلامی توانست اعتماد به نفس را به انسانها بازگرداند. به جوانان به زنان به پیرمردان به همه توانست این اعتماد به نفس را ایجاد کند که خداوند متعال همۀ ما را برابر آفریده؛ فلذا همۀ ما توانایی این را داریم که بتوانیم جزء برترین‌ها در جهان باشیم. برترین‌ها منحصر به یک قوم خاص نیستند، منحصر به یک دین خاص نیستند، منحصر به یک منطقۀ خاص نیستند، منحصر به یک تفکر خاص نیستند، همۀ انسانها شایستگی برترین را دارند، مشروط به این که به خود اعتماد کنند و از ظرفیت‌های بومی خود استفاده کنند و خود را به کمال برسانند. اینها پیام‌های بود که انقلاب با عمل خودش توانست به جهان عرضه کند و جهان هم از او الگو گرفت و ما شاهد تحولات بسیار گسترده‌ای در جهان بودیم. من اعتقاد دارم که انقلاب اسلامی توانست مسیر بشریت را تغییر بدهد، از مسیر ذلت گرایی به مسیر عزتمداری سوق بدهد. اکنون همۀ انسانها دنبال عزت اند، دنبال سربلندی هستند، دیگر هیچ انسانی تمایل به سرسپردگی به قدرت‌های استعماری را ندارد. حتی اگر با اجبار تن به او داده باشد، اما در نهاد او خواهان آزادی است، خواهان عزتمداری است و این ناشی از همین پیام انقلاب اسلامی بود که امروز سی و ششمین سالگرد پیروزی آن را ملت ایران و همۀ ملت‌های آزاده در حال جشن گیری هستند.

با تشکر از اینکه وقت تان را برای ما دادید، در پایان اگر پیامی دارید بفرمایید.

مجددا از شما و ملت سرافراز و بزرگ افغانستان تشکر میکنیم و به آنها تبریک میگوییم. ما دو ملت ملت‌های هستیم که شایسته هستیم تا در کنار هم باشیم. در دست همدیگر در مسیر عزت و سربلندی حرکت بکنیم که خداوند ما را برای هم آفریده است تا با استفاده از ظرفیت‌های همدیگر بتوانیم تمدن ارزشمند نیاکان خویش را انشا ا... احیا کنیم. و به عنوان کسانی که تکنولوژی و فرهنگ یا بهتر بگوییم مادی و معنویت را در کنار هم قرار داده تا به کمال برسد به جهان تشنۀ معنویت عرضه کنیم.

انتهای مطلب

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3321






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند

افشای تعداد نظامیان امریکایی در سوریه

انگلیس بزودی روند اسکان مجدد افغان‌ها را پایان می دهد

سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم

تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان

شکست منچستریونایتد برابر تاتنهام در جام اتحادیه انگلیس


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.